Εύκολες συνταγές

Συνταγή για χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά

Συνταγή για χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να ζεστάνετε την ψυχή σας με αυτήν την ανακουφιστική χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά! Πλημμυρισμένη από χορταστικές γεύσεις και γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, αυτή η συνταγή είναι για τις ψυχρές του χειμώνα. Αυτή η υγιεινή σούπα συνδυάζει ένα μείγμα από εποχιακά λαϊκά, αρωματικά βότανα και αλμυρό ζωμό για να δημιουργήσει ένα μπολ με άνεση. Είναι φιλικό προς τους vegan, χωρίς γλουτένη και πολύ νόστιμο!

Συστατικά

<πίνακας>

Λαχανικά
Ποσότητα

Καρότα
2 μεσαίου μεγέθους, σε φέτες

Πατάτες
2 μεγάλα, κομμένα σε κύβους

Κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο

Μίσχοι σέλινου
2, ψιλοκομμένα

Σελίδες σκόρδο
3, κιμάς

Ντομάτες
2 μεσαίου μεγέθους, σε κύβους

Φασολάκια
1 φλιτζάνι, κομμένο και μισοκομμένο

Κατεψυγμένα μπιζέλια
1 φλιτζάνι

Πυρήνες καλαμποκιού
1 φλιτζάνι

Ζωμός λαχανικών
6 φλιτζάνια

Φρέσκο ​​θυμάρι
2 κλωνάρια

Φρέσκο ​​δεντρολίβανο
1 κλαδάκι

Φύλλα δάφνης
2

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μεγάλη κατσαρόλα για σούπα ή ολλανδικό φούρνος
– Σανίδα κοπής και μαχαίρι
– Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Αποφλοιωτή λαχανικών
– Ανοιχτήρι κονσέρβας (αν χρησιμοποιείτε κονσέρβα ντομάτες)
– Σίτα (προαιρετικό, για ξέπλυμα κονσερβοποιημένων λαχανικών)

Προετοιμασία

1. Ετοιμάστε τα λαχανικά:

– Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τις πατάτες.
– Κόψτε τα καρότα και κόψτε τις πατάτες σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.
– Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του σελίνου και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδο.
– Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και κόβουμε και κόβουμε στη μέση τα πράσινα φασόλια.

2. Μαγειρέψτε τη σούπα:

– Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάρετε μέχρι να μυρίσετε και να γίνουν διάφανα.
– Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε φέτες, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το σέλινο ψιλοκομμένο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
– Ρίχνουμε μέσα τους ζωμό λαχανικούς και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τα πράσινα φασόλια, τον κατεψυγμένο αράκα, το καλαμπόκι, τα κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, το κλωνάρι φρέσκο ​​δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
/>
– Αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσετε τα λαχανικά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά είναι περίπου 20 λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ένταση θερμότητας της κουζίνας σας και το μέγεθος των λαχανικών σε κύβους. Είναι απαραίτητο να προσέχετε τα λαχανικά και να ελέγχετε για τρυφερότητα πριν τα σερβίρετε.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, αυτή η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη ως έχει! Η χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά περιέχει όλα τα φυτικά συστατικά, καθιστώντας την μια φανταστική επιλογή για όσους ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής. Απολαύστε τις υγιεινές γεύσεις και τις θρεπτικές ουσίες αυτής της σούπας με βάση τα φυτά χωρίς να χρειάζονται τροποποιήσεις ή υποκαταστάσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να προσθέσετε μια επιπλέον γεύση στη σούπα, μπορείτε να σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά καραμελοποίηση πριν προσθέσετε το ζωμό.
– Μη διστάσετε να προσαρμόσετε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε βότανα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή ακόμα και μια πρέζα νιφάδες τσίλι για μια λεπτή κλωτσιά.
– Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να ανακατέψετε μια μερίδα της σούπας χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ εμβάπτισης ή ένα κανονικό μπλέντερ. Φροντίστε να αφήσετε τη σούπα να κρυώσει λίγο πριν την ανακατέψετε και μετά να επιστρέψετε στην κατσαρόλα.
– Αν προτιμάτε μια πιο χοντρή σούπα, μπορείτε να κρατήσετε μερικά από τα λαχανικά κομμένα σε κύβους και να τα προσθέσετε ξανά στη σούπα μετά την ανάμειξη.
– Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης, τα κλωνάρια θυμαριού και το κλαδάκι δεντρολίβανου πριν σερβίρετε τη σούπα για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστη υφή ή γεύση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια επισκόπηση των κατά προσέγγιση διατροφικών αξιών για μια μερίδα Χειμερινή σούπα με λαχανικά:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
4g

Υδατάνθρακες
32g

Ίνα
8g

Ζάχαρη
8g

Νάτριο
800 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες ή τους τύπους συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τη χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά, βάλτε την σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόντρα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω για πρόσθετο πλούτο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή μαζί με τραγανό ψωμί ή ρολά δείπνου για να περάσετε όλες τις υπέροχες γεύσεις. Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε να συνδυάσετε μια συνοδευτική σαλάτα ή ψηλά λαχανικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τη Χειμωνιάτικη Σούπα με Λαχανικά σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​​​έως και 3-4 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, απλώς μεταφέρετε την επιθυμητή μερίδα σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε απαλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό εάν χρειάζεται για να ρυθμίσετε τη συνοχή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμη με θρεπτικά αλλά και θρεπτικά. Ακολουθούν ορισμένες συστατικές για την υγεία των βασικών:

  • Καρότα: Πλούσια σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Α και φυτικές ίνες, τα καρότα που προάγουν την υγιή όραση, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν την πέψη.
  • Πατάτες: Υψηλές σε κάλιο, βιταμίνη C και βιταμίνες Β, οι πατάτες παρέχουν ενέργεια, υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.
  • Κρεμμύδια: Γεμάτα με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, τα κρεμμύδια συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και υποστηρίζουν την υγιή πέψη.
  • Ντομάτες: Καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και λυκοπενίου, οι ντομάτες είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους βάση και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
  • Πράσινα φασόλια: Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα πράσινα φασόλια προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συμβάλλουν στην υγεία των οστών.
  • Μπιζέλια: Μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, τα μπιζέλια παρέχουν επίσης βιταμίνες Β, C και Κ, μαζί με τα άλλα όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο.
  • Καλαμπόκι: Πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, το καλαμπόκι υποστηρίζει την υγιή πέψη, παρέχει ενέργεια και συμβάλλει στην υγεία των ματιών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για τη χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Ψητή σούπα λαχανικών με μυρωδικά
– Σούπα Minestrone με φασόλια και ζυμαρικά
– Σούπα κολοκυθιού και καρότου βουτυρού
– Φακές και στιφάδο λαχανικών
– Κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για τη χειμωνιάτικη σούπα με λαχανικά αντλεί έμπνευση από τις γεύσεις των εποχιακών προϊόντων και τα ανακουφιστικά χειμωνιάτικα γεύματα. Συνδυάζει στοιχεία παραδοσιακής σούπας λαχανικών

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button